Dr. Mihai Draghincescu, Medic primar chirurg, competenta endoscopie digestiva diagnostica, chirurgie laparoscopica si ecografie generala, ne explica de ce este important tratamentul si ce complicatii pot sa apara daca neglijam aceasta problema medicala.

- Tratamentul este efectuat in ambulatoriu - nu necesita spitalizare, concediu medical sau intreruperea serviciului;
- Amanarea tratamentului - Din statistica noastra, exista un decalaj intre momentul aparitiei primelor simptome si momentul in care pacientul se prezinta la medic, acesta fiind cuprins intre 5-10 ani; Pacientii se prezinta la medic atunci cand au o durere sau o sangerare anala si sunt speriati de posibilitatea aparitiei unei boli mai grave.
- Sentimentul de jena, unul din principalele motive in amanarea consultului- o mare parte din pacienti aleg sa amane vizita la medic din cauza jenei. Metodele moderne de diagnostic si tratament presupun expunerea pacientului cat mai putin posibil.


Cand trebuie sa apelam la medic?
Dr. Draghincescu: O mare parte din pacientii care se confrunta cu hemoroizi, pana la controlul medical, aleg sa urmeze diferite tratamente sub forma de creme, supozitoare, etc care de multe ori nu sunt nici macar recomandate de vreun farmacist. Din statistica noastra cazuistica, aceasta boala nu se vindeca cu astfel de tratamente.

Simptome inselatoare, hemoroizi sau mai rau?
Dr. Draghincescu: Cancerul de colon reprezinta, in unele tari, a doua cauza a mortalitatii, ambele boli avand aceeasi simptomatologie la debut. Conform statisticii noastre, aprox. 10% dintre pacienti au diferite afectiuni precanceroase descoperite prin intermediul colonoscopiei, ce pot fi tratate cu succes  fara a prezenta pericolul dezvoltarii cancerului. Pentru pacientii care urmeaza tratamentul la debutul bolii hemoroidale, sigur ca si costurile sunt mai mici, iar perioada de tratament este mai scurta.

Ce presupune un control la medicul specialist proctolog?
Dr. Draghincescu: Perioada dintre programare si pana la consult este foarte scurta (nu este necesara o pregatire speciala), in cadrul primei sedinte de diagnosticare medicul, pentru a lua decizia corecta in ceea ce priveste diagnosticul si tratamentul, va face videoanuscopia si videorectoscopia computerizata. Investigatiile sunt usor de suportat de catre pacient, nefiind necesara o pregatire atat de complexa ca in cazul colonoscopiei.

In ce consta efectiv tratamentul bolii hemoroidale?
Dr. Draghincescu: Tratamentul se efectueaza in ambulatoriu, nu necesita internare, numarul sedintelor depinde de afectiunea fiecarui pacient, nefiind necesara intreruperea activitatii.

Anestezia locala este aplicabila si in cazul fisurilor anale?
Dr. Draghincescu: Tratamentul cu anestezie locala este aplicabil atat in cazul fisurilor anale cronice cat si in cazul gradelor mari hemoroidale. Tratamentele noastre sunt oferite sub forma unor pachete complexe, avand incluse investigatii precum colonoscopia totala sau restosigmoidoscopia (in functie de caz) dar si examenul ecografic pentru zonele urmarite.

Care sunt criteriile care ar trebui sa primeze in alegerea unei clinici pentru tratamentul hemoroizilor sau fisurilor anale?
Experienta echipei medicale, in cazul nostru mai mare de 10 ani   
Fiind multi ani singura clinica de nisa in tratamentul hemoroizilor la nivelul oraselor in care avem centre, am putut sa dobandim, poate, cea mai mare experienta in tratamentul canalului anorectal.
Tratamente moderne
Tratamentele sunt actualizate dupa cele mai noi tehnici ambulatorii, efectuate in renumitele clinici din Geneva si Londra, asigurand astfel, pentru pacienti, vindecarea afectiunilor anorectale in cel mai scurt timp precum si lipsa durerilor asociate de obicei in operatiile chirurgicale.
Tehnici non-invazive, nedureroase
Tehnicile abordate in tratamentul hemoroizilor necesita cel mult anestezie locala, evitand  riscurile unei anestezii totale, oferind astfel confort total pacientului dar si medicului in a executa rapid procedurile de tratament.

Dr. Mihai Draghincescu,
Medic primar chirurg
Competenta: Endoscopie digestiva diagnostica,
Chirurgie laparoscopica si Ecografie generala
Pentru informatii suplimentare si programari ne puteti contacta la numerele de telefon 0239 616 888 si 0725 222 581 sau ne puteti vizita site-ul www.laurusmedical.ro.