Thursday, August 31, 2017

Hemoroizii la gravide: ce soluții există

Hemoroizii sunt, practic, varice apărute la nivel anal. Se manifestă prin mâncărimi, sângerări, dureri în timpul scaunelor. Aproape 50 % dintre viitoarele mămici au aceste neplăceri – care pot să dispară după venirea pe lume a copilului.

Cauzele apariție hemoroizilor


În timpul sarcinii,cantitatea de sânge care circulă în corpul femeii gravide crește. Venele se dilată – iar cele aflate la partea inferioară a corpului sunt cele mai sensibile,putându-se „umfla“ excesiv,căci uterul apasă asupra lor. La aceasta,se adaugă efectele agravante ale constipației,de care suferă multe viitoare mame–mai ales că multe iau suplimente cu fier,care nu ușurează tranzitul intestinal. În special începând cu a 6-a lună de sarcină,uterul capătă o dimensiune suficient de mare pentru a comprima venele abdomenului.

Cum să alini neplăcerile

Durerile și mâncărimile produse de hemoroizi pot fi alinate astfel:
-        Fă băi calde la șezut,ori de câte ori ai crize hemoroidale

-        Folosește șervețele umede,fără parfum și cu pH neutru,în loc de hârtie igienică. Sau,mai bine,fă un duș călduț.
-        Du-te la toaletă de îndată ce simți nevoia
-        Nu sta așezată timp îndelungat. Dormi pe o parte mai degrabă decât pe spate.
-        Cere-i medicului să-ți prescrie unguente cu aplicație locală sau supozitoare. Cele mai indicate sunt produsele naturiste.

Fibre în alimentație

 Viitoarea mamătrebuie să includă în dietă alimente care conțin fibre – fructe,legume. E bine să dea prioritate supelor și mâncărurilor lichide,să bea apă,să facă regulat plimbări sau mici exerciții de întindere a mușchilor.

No comments:

Post a Comment